Bir eğitim alana ikinci eğitim %50 indirimli! Bu avantajlı fırsatı kaçırmayın, hemen kaydolun ve geleceğinize yatırım yapın!
İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
1) İŞARET DİLİ TEMEL EĞİTİMİ
İşaret Dili Nedir?
İşaret dili eğitimi, işitme engelli vatandaşların aralarında iletişim kurmaları için, el hareketlerini, jest ve mimiklerini kullandıkları görsel bir iletişim dilidir.
İşaret Dili Eğitimi’ne Kimler Katilabilir?
İşaret Dili Temel Egitimi'ni, isaret dilini ögrenmek ve kariyer anlaminda kendini gelistirmek isteyen herkes alabilir.
İşaret Dili'nin Gerekliliği
İletisim, duygu ve düsünceyi ifade etme seklidir.
Isitme engelliler için de iletisim araci isaret dilidir.
Ülkemizde Isitme Engelliler Federasyonu verilerine göre 3 milyon, Birlesmis Milletler verilerine göre ise 3,5 milyon isitme engelli bulunmaktadir.
İsaret dili ülke ve yörelere göre farklilik göstermektedir.
Ülkemizde geçerliligi olan ulusal isaret dilini ögreterek isitme engelli bireyleri anlayarak hayati onlar için daha yasanabilir hale getirmeyi ayni zamanda katilimcilarimizin sahip olacakları sertifikalar ile kamu ve özel sektörde istihdam şansını arttıracak bir sekilde meslek edinmelerini amaçlıyoruz.
Neden İşaret Dili Öğrenmeliyiz?
Ülkemizde 3 milyona yakın işitme engelli vatandaş bulunmaktadır ve ülkemizde iletişim kurmakla alakalı çok problem yaşamaktadır. İşitme Engelli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılması ve iletişim engellerinin ortadan kalkması amacı ile hazırladığımız eğitim programı ile birçok İşitme Engelli bireyin Sosyal, Kültürel, Eğitim, Sağlık… Vb. gibi birçok alanda iletişim engellerini ortadan kaldıracaksınız ve toplumda farkındalığı olan farklı olan bir birey olacaksınız. Hangi iş grubu ve alanında çalışmış ya da çalışıyor olursanız olun sizi farklı kılacak bir eğitim programı olan Türk İşaret Dili istihdam noktasındaki geniş yelpazesi ile de etkili bir programdır.
Kamu ’da birçok kurumda İşaret Dili Tercümanı ihtiyacı yaşanmaktadır ancak birçok kamu kurumunda bu ihtiyaç karşılanamamaktadır. Eğitim sonunda bunu toplumsal farkındalıktan daha ileriye taşıyıp bir meslek haline getirebilirsiniz.
Bu eğitim sonunda işitme engelli bireyler ile iletişim kurabilecek, meslek olarak ilerlemeyi düşürseniz; vezne, hastane, telekomünikasyon firmaları ve yoğun olan bir çok kurumsal firmada iş bulma imkânınız olacaktır.
İşaret Dili Temel Eğitim Programına Kimler Katılabilir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesin belirtilmiş genel şartları yerine getirmek
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak
Sosyal güvenlik kuruluşundan emekli veya yaşlılık aylığı almıyor olmak
En az lise veya dengi okullardan mezun olmak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, son yıllarda yaptığı sınavlar ile işaret dili eğitimi almış kişiler almaktadır.
Adliyelerde işitme engelli kişiler ile iletişim kurarak sorunlarını çözmek isteyenler işaret dili temel eğitim programını alabilirler.
İşaret Dili Eğitiminin Avantajları Nelerdir?